[close] you want the user to see goes here.

Sign up now!


And download sheet music for free.


How it works.


Register for free. Use the download code and generate your link. Have fun!

Loading

Köln concert - Keith Jarrett

woensdag 2 november 2011

Het album is geheel instrumentaal, behalve dan het gemurmel van Jarrett achter de piano; een gelijkenis die hij had met Oscar Peterson, die soms ook mee neuriede met zijn eigen improvisaties. Jarrett gaat tijdens zijn concerten geheel op in zijn spel en daarbij kan het voorkomen dat het minuten lang op één akkoordenschema blijft hangen, in dit geval een riff op het A mineur septime-akkoord. In dat herhaalt zich in deel twee een keer op een D majeur-akkoord; in deel 2-a; deel 2-b geeft een Fis mineur-akkoordenschema. Die riffs krijgen bij Jarretts spel iets weg van minimal music. Wellicht speelde Jarrett op deze manier omdat het hoge register van de piano niet helemaal-je-dat was.

Vanuit Japan, waar het album mateloos populair is, kwam op een gegeven moment het verzoek om een uitgeschreven pianopartij, zodat aanstormend talent de muziek kon (na)spelen. Jarrett houdt daar totaal niet van; het is die dag of die improvisatie, zoals het die dag of improvisatie is. Uiteindelijk bleek hij er niet om heen te kunnen, ook al vanwege het feit dat het concert was vastgelegd. Na wikken en wegen is de transcriptie er gekomen, wel met de opmerking van Jarrett, dat het vooral als uitgangspunt moest worden beschouwd voor verdere verkenning. Gebruik onderstaande code en download Koln Concert van Keith Jarrett op mijn blog.

Het volledige concert kan je hier bekijken of beluisteren, enjoy.

Download code: Lxjg1ai12PZ7

How to download sheet music?

Fill in the form in the right column and done. Several posts contain a code. Use the code together with your email address and generate the download link. Have fun!






0 reacties:

Een reactie posten